Η ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ, ΠΑΡΑΓΕΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ-ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

Η ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΠΑΡΑΓΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ Μετά το βραβείο και την διάκριση μαθήτριας της Art.t.o.S. στην Μπιενάλε της Ιαπωνίας, στον παγκόσμιο παιδικό διαγωνισμό ζωγραφικής , έρχεται ακόμα μια πρωτιά και δύο διακρίσεις για τη Σαντορίνη!

Ο μαθητής της Art.t.o.S. Μιχάλης Γιαννακόπουλος κέρδισε το πρώτο βραβείο στην κατηγορία του, μέσα από 26.500 συμμετοχές από Ελλάδα και εξωτερικό, στον Παιδικό διαγωνισμό 2020 του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, με θέμα: Είμαι… Πως βλέπω τον εαυτό μου. Ο Μιχάλης είναι 7 χρονών και μαθητής του Δημοτικού σχολείου Πύργου/Μεγαλοχωρίου και προσεχώς μαθητής της Β τάξης του σχολείου του.
Επίσης στην κατηγορία των Διακριθέντων ξεχώρισαν και άλλοι δύο μαθητές της Art.t.o.S., ο Δημήτρης Κατσίπης, 5 χρονών και η Εύα Τούλη, 5 χρονών.

Τα παιδικά εργαστήρια της ART.T.O.S (art team of Santorini) σε συνεργασία με τον Δήμο Θήρας και με τη καθοδήγηση – επιμέλεια των εικαστικών Χρήστο cesario Αντωνιάδη και Γωγώ Τρυψιάνη συμμετείχαν στο διαγωνισμό με 98 παιδιά από 4 έως 15 χρονών, που εμπνεύστηκαν από τον καθρέφτη και είχαν την ευκαιρία να δουν τον εαυτό τους δημιουργικά, να αποτυπώσουν τις σκέψεις τους και να φανταστούν τον κόσμο τους μέσα ή έξω από αυτόν.

Η έμπνευση του φετινού διαγωνισμού ήταν ένας χάλκινος καθρέφτης από την Κύπρο που χρονολογείται από το 1200 έως το 1050 π.Χ. και βρίσκεται στη μόνιμη συλλογή του Μουσείου με τίτλο «Κύπρος – Αρχαία Τέχνης και Πολιτισμός».